Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

altalanos_recept_720x370.jpg

Főétel

Boros-szalonnás tészta

35 perc
35 perc

A szalonnát kis kockákra vágjuk, majd lábasban kis lángon kevergetve megpirítjuk. A pórét fölaprítjuk, majd a szalonnához adjuk és néhány perc alatt megfuttatjuk rajta. Megsózzuk, megborsozzuk, a fölaprított bazsalikommal és az oreganóval fűszerezzük. A borral fölöntjük, az ételízesítőt beleszórjuk, majd a tejszínt is ráöntjük. Néhány percig forraljuk. Ha túl híg lenne, egy kiskanál étkezési keményítővel sűríthetjük.

A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük.

Tálaláskor a tésztát a szalonnás-boros mártással leöntjük és reszelt sajttal megszórva kínáljuk.

Összetevők

2525 dkg húsos füstölt szalonna
11 kisebb póréhagyma
11 csipet só
11 csipet őrölt fekete bors
22 levél friss bazsalikom
11 kiskanál oregánó
22 dl száraz fehérbor
11 kiskanál ételízesítő por
2,52,5 dl főzőtejszín
2525 dkg csavart tészta