Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

boros_gyumolcsos_pulyka_720_370.jpg

Főétel

Boros-gyümölcsös pulyka

50 perc
50 perc

A pulykamellet megmossuk, majd kb. 2 centis kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, fölaprítjuk és fölhevített olajon kevergetve megfuttatjuk. A húst rádobjuk, megsózzuk, megborsozzuk, a gyömbérrel fűszerezzük és nagy lángon, kevergetve fehéredésig sütjük. A bor felével meglocsoljuk és lefedve, kis lángon 15 perc alatt majdnem puhára pároljuk.

Közben néhányszor megkeverjük. Ezalatt az aszalt gyümölcsöket kisebb darabokra vagdossuk, a maradék bort rálocsoljuk és 5 percig áztatjuk benne. Ezután a gyümölcsöket a borral együtt a húshoz adjuk, összeforraljuk, majd a keményítővel simára kevert tejszínnel sűrítjük. Néhány percig főzzük és azon melegében tálaljuk. Köretnek párolt rizs illik hozzá.

Összetevők

6060 dkg pulykamell
11 darab közepes vöröshagyma
44 evőkanál olaj
33 dl fehérbor
11 csipet só
11 csipet őrölt fekete bors
11 diónyi reszelt friss gyömbér
1010 dkg aszalt szilva
55 dkg mazsola
22 dl főzőtejszín
11 evőkanál étkezési keményítő
1010 dkg aszalt sárgabarack