Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

borokabogyos_pacal_720_370.jpg

Főétel

Borókabogyós pacal

80 perc
80 perc

A paradicsomokat forró vízbe mártjuk, héjukat lehúzzuk, félbevágjuk, a magokat kiskanállal kiszedjük, húsát felkockázzuk, lecsepegtetjük. Megtisztítjuk és apróra vágjuk a hagymát. A hagymát az olajon világossárgára pirítjuk. Összekeverjük a sűrített paradicsommal, a cukorral, a pirospaprikával, hozzáadjuk a paradicsomkockákat és a fokhagymát is, majd felöntjük a vörösborral. Beletesszük a fűszereket, azaz a borókabogyót, a reszelt citromhéjat, a köményt, a majorannát, a babérlevelet, ízesítjük a sóval, öntünk alá egy kis vizet és felforraljuk. Ezt követően tesszük bele a pacalt, és annyi vizet öntünk rá, hogy mártás sűrűségű ragut kapjunk. Egy órán át lassú forralással főzzük. Tálalás: A pacalt mélytányérokba szedjük, és friss kenyérrel vagy zsemlével tálaljuk. Akinek kedve úgy diktálja, kínálhat hozzá tejfölt is.

Összetevők

33 evőkanál olaj
2020 dkg vöröshagyma
66 gerezd fokhagyma
11 evőkanál sűrített paradicsom
3030 dkg paradicsom
11 evőkanál fűszerpaprika
11 teáskanál borókabogyó
11 kiskanál reszelt citromhéj
11 teáskanál köménymag
11 teáskanál majoránna
44 darab babérlevél
11 teáskanál cukor
33 dl vörösbor
11 kg pacal