Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

altalanos_recept_720x370.jpg

Főétel

Borjúszelet sherryben

35 perc
35 perc

A gombát megtisztítjuk, vékonyan fölszeleteljük. A vajból 1 evőkanálnyit fölforrósítunk, a citrom kifacsart levével ízesítjük, a gombát rászórjuk és kevergetve megpirítjuk rajta.

A hússzeleteket lisztbe forgatjuk, a maradék fölhevített olajon, oldalanként 3-4 perc alatt átsütjük, tálra rakjuk.

A sherryt a hús sütésénél visszamaradt zsírba öntjük, a gombát és a zöldborsót beleszórjuk, enyhén megsózzuk, megborsozzuk, kevergetve fölforrósítjuk és a melegen tartott húsra öntjük.

Köretként párolt rizst kínálunk hozzá.

Összetevők

2020 dkg gomba
55 dkg vaj
0,50,5 citrom kifacsart leve
6060 dkg vékonyra szeletelt borjúcomb
33 evőkanál finomliszt
0,50,5 dl száraz sherry
1515 dkg főtt zöldborsó
11 csipetnyi só
11 csipetnyi őrölt fekete bors