Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

altalanos_recept_720x370.jpg

Főétel

Borjúszelet sajtmártásban

45 perc
45 perc

A húst megmossuk, majd vékony csíkokra vágjuk. Serpenyőben, két evőkanál olajon, kevergetve fehéredésig pirítjuk. Közben megsózzuk és a kétféle borssal fűszerezzük.

A vöröshagymát megtisztítjuk, fellaprítjuk, majd a maradék olajon megfuttatjuk. A borral, a tejszínnel és a levessel felöntjük, felforraljuk. A sajtokat hozzáadjuk és kevergetve felolvasztjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, az apróra vágott petrezselyemmel meghintjük.

A húst a mártáshoz adjuk, majd kis lángon kevergetve 5-6 perc alatt készre főzzük.

Köretként spagettit vagy színes metélt tésztát kínálunk hozzá.

Összetevők

6060 dkg borjúcomb
88 evőkanál olaj
11 csipet só
11 csipet őrölt fekete bors
11 csipet őrölt cayenne bors
22 fej vöröshagyma
22 dl száraz fehérbor
22 dl főzőtejszín
22 dl húsleves (készülhet leveskockából is)
1010 dkg gorgonzola sajt
66 evőkanál paese sajt
66 evőkanál parmezán
66 evőkanál fontina sajt
22 csokor petrezselyem