Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

bolognai_pizza_720x370.jpg

Főétel

Bolognai pizza

70 perc
70 perc

Az élesztőt kb. 1 deci langyos vízbe morzsoljuk, és 1 evőkanál lisztet beleszórva kb. 10 perc alatt fölfuttatjuk. Ezután a többi liszttel, a fele olajjal meg 2 deci langyos vízzel megsózva összegyúrjuk. 6-8 percig dagasztjuk, ezalatt apránként a maradék olajat is beledolgozzuk. Amikor kész, cipóvá formáljuk, a tetejét olajjal lekenjük, majd konyharuhával letakarva, langyos helyen, kb. 40 perc alatt a duplájára kelesztjük.

Ezután lisztezett deszkán 4 részre vágjuk, kerek lapokká nyújtjuk és olajjal megkent tepsin, forró sütőben kb. 15 perc alatt elősütjük. A megtisztított vöröshagymát az olajon megfuttatjuk, a darált húst rádobjuk, és kevergetve, fehéredésig pirítjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, majd ledaráljuk és a húshoz adjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, a fokhagymával fűszerezzük. A paradicsompürét és a ketchupot belekeverjük, majd kevés vizet aláöntve, kevergetve 30 perc alatt megfőzzük, közben a bazsalikommal és az oregánóval fűszerezzük, a cukorral ízesítjük. A paradicsomokat vékonyan fölkarikázzuk, majd a pizza korongok tetejét megrakjuk vele. A bolognai ragut ráhalmozzuk, a sajttal megszórjuk, majd forró sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük.

Összetevők

33 dkg élesztő
33 dl víz
4545 dkg liszt
55 evőkanál olaj
11 mokkáskanál só
33 darab paradicsom
6060 dkg darált marhahús
11 fej vöröshagyma
11 darab sárgarépa
1515 dkg gomba
33 evőkanál sűrített paradicsom
22 evőkanál ketchup
11 kiskanál cukor
22 gerezd fokhagyma
11 kiskanál bazsalikom
11 kiskanál oregánó
3030 dkg trappista sajt