Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

berlini_vagdalt_720x370.jpg

Főétel

Berlini vagdalt

30 perc
30 perc

A zsemlét hideg vízbe áztatjuk, majd kifacsarjuk, és a darált húshoz adjuk.

A vöröshagymát megtisztítjuk, fölaprítjuk, majd a húsra szórjuk.

Megsózzuk, megborsozzuk, a paprikával fűszerezzük, a tojást beleütjük, majd alaposan összedolgozzuk.

Vizezett kézzel 8 lapos pogácsát formálunk belőle. A fölhevített zsíron oldalanként 7-8 perc alatt megsütjük.

Papírtörölközőre szedve a zsiradékot leitatjuk róla.

Összetevők

22 darab szikkadt zsemle
2525 dkg darált marhahús
2525 dkg darált sertéshús
11 darab nagy vöröshagyma
11 darab tojás
11 csipet só
11 csipet őrölt fekete bors
11 kiskanál fűszerpaprika
22 evőkanál sertészsír