Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

belszinermek_budapest_modra_720_370.jpg

Főétel

Bélszínérmék Budapest módra

45 perc
45 perc

Az érlelt bélszínt 5 dekás érmékre vágjuk, enyhén megsózzuk, megborsozzuk és félrerakjuk. A megtisztított hagymát felaprítjuk, az olajon megpirítjuk. A pirospaprikával meghintjük és kb. 1,5 dl vízzel fölöntjük. Kis lángon, kevergetve beforraljuk.

Közben a paradicsomot, a paprikát, a májat, a gombát meg a szalonnát kis kockákra vágjuk. A szalonnát kiolvasztjuk, hozzáadjuk a májat, a gombát meg a paprikát, és rövid ideig pároljuk. Ekkor kerül bele a paradicsom és a zöldborsó.

Ezt a ragut a pörköltalapba keverjük, mégegyszer összeforraljuk és már kész is.

A húst közvetlenül a tálalás előtt sütjük meg és öntjük le a raguval.

Köretként petrezselymes párolt rizst és sült rácsos burgonyát adunk hozzá.

Összetevők

11 csipet só
11 közepes vöröshagyma
6060 dkg bélszín
11 csipet őrölt fekete bors
11 mokkáskanál pirospaprika
33 evőkanál olaj
11 darab közepes paradicsom
1515 dkg szárnyas máj
11 darab zöld paprika
88 dkg füstölt szalonna
1010 dkg gomba
11 maréknyi főtt zöldborsó