Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

becsi_toltott_sertes_csaszar_720_370.jpg

Főétel

Bécsi töltött sertés császár

140 perc
140 perc

A töltött hús mindkét felére daráljunk borsot, enyhén hintsük meg sóval. Egy közepes méretű tepsi aljára öntsünk két deciliternyi vizet, tegyünk bele két ág friss rozmaringot, majd helyezzük bele a húst a bőrös felével felfelé. A császárhús bevágásaiba nyomjunk még pár szál rozmaringot, majd az egészet csorgassuk meg egy fél citrom levével. Tegyük előmelegített 220 Celsius fokos sütőbe, és süssük 20 percig. Húsz perc után vegyük vissza a hőmérsékletet 140 fokra, és további 100 percig lassan süssük. Néha a tepsi aljára gyűlt pecsenyelével csorgassuk meg a tetejét. Ha az elkészült pecsenye bőre nem elég ropogós, kapcsoljuk be a sütő grillező funkcióját, és még 2-3 percig pirítsunk rá. Tálalás előtt 20 percig pihentessük, majd szeleteljük fel egy centis darabokra, és csorgassuk meg a pecsenyelével.

A körethez a sütőtököt hámozzuk meg, magházát kanalazzuk ki. Vágjuk tenyérnyi nagyságú darabokra. A körtéket vágjuk kétfelé, magházát kiskanállal vájjuk ki. Tegyük a vágásfelületével felfelé egy nagy tepsire, tegyük mellé a sütőtökdarabokat is. Csorgassuk meg enyhén olívaolajjal, daráljunk rá borsot és szórjuk meg friss zsálya vagy rozmaringlevelekkel. Forrós sütőben 160 Celsius fokon süssük 35-40 percig.

Összetevők

11 darab Regnum bécsi töltött sertés császárhús
22 ág rozmaring
11 teáskanál só (ízlés szerint)
11 teáskanál őrölt fekete bors (ízlés szerint)
11 darab citrom
11 darab sütőtök
55 darab körte (ízlés szerint)
33 ág rozmaring (ízlés szerint)
44 darab zsályalevél (ízlés szerint)