Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

altalanos_recept_720x370.jpg

Főétel

Bazsalikomos-zöldséges csirkemellfilé

45 perc
45 perc

Előkészítés: Előző nap elkészítjük a puliszkát, amihez először is megmossuk, lecsepegtetjük, és apróra vágjuk a spenótot vagy mángoldot, a sajtot pedig lereszeljük. Felforraljuk a vizet, megsózzuk. Vékony sugárban beleöntjük a kukoricadarát, hozzátesszük a spenótot vagy mángoldot, és habverővel keverjük, amíg sűrűsödni nem kezd. Levesszük a tűzről, pihentetjük. Belekeverjük a sajtot, majd folpackkal bélelt formába (pl. őzgerinc) öntjük, és jól lenyomkodjuk. Ha kihűlt hűtőbe tesszük.

Másnap megtisztítjuk a zöldségeket; a hagymát apróra vágjuk, a gombát kockázzuk. A paradicsomokat egy percre forró vízbe mártjuk, héjukat lehúzzuk, kockákra vágjuk, lecsepegtetjük. Ha nem vállaljuk az ezzel járó idő- és munkatöbbletet, akkor használhatunk olyan paradicsom-konzervet, amelyikben már így elkészített paradicsomok vannak. A zöldbabot és a zellerszárat szeleteljük. A megmosott csirkemellfilét szintén kockázzuk. Az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, rátesszük a csirkehúst és a gombát. Sózzuk és fűszerezzük borssal, fokhagymával. Fehéredésig sütjük a húst és beletesszük a többi felaprított zöldséget. Kis vizet öntünk alá. Ha megpuhultak a hozzávalók, a zöldfűszereket is hozzáadjuk, és elzárhatjuk a lángot. Elővesszük a hűtőből a puliszkát, vágódeszkára borítjuk, szeleteket vágunk belőle, és a szeletek mindkét oldalát megpirítjuk kevés olívaolajon.

Tálalás: A csirkés ragut tálra tesszük, és körberakjuk a pirított puliszkaszeletekkel.

Összetevők

4040 dkg csirkemellfilé
33 evőkanál olívaolaj
1010 dkg vöröshagyma
66 gerezd fokhagyma
3030 dkg paradicsom
1010 dkg gomba
2020 dkg zöldbab
55 dkg zellerszár
11 evőkanál petrezselyem
11 evőkanál bazsalikom
1010 dkg kukoricadara
0,50,5 l víz
2020 dkg spenót
2020 dkg ementáli sajt