Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

altalanos_recept_720x370.jpg

Főétel

Bazsalikomos-sajtos zöldbab

30 perc
30 perc

A kétféle babot kevés vegetával, kevés vajjal fedő alatt megpárolom, annyira, hogy még szépen egészben legyenek a darabok. Félreteszem.

Fölkockázom a gombát. Apróra vágom a fehérhagymát, összezúzom a fokhagymát és vajon egy serpenyőben csak addig sütöm, ameddig üvegesedni kezd. Ekkor rádobom a gombát, meghintem nagyon kevés őrölt fehérborssal, egy kevés vegetával, 1 szűk teáskanál bazsalikommal és fedő alatt lassú tűzön megpárolom. Közben néha megkevergetem. Ekkor egy nagy serpenyőben óvatosan összekeverem a gombát és a babot, majd felöntöm a tejszínnel és a borral. Fedő nélkül hagyom és amikor elkezd forrni, ráteszem a vékonyan felszeletelt camembert sajtot, majd ráreszelem a mozzarella sajtot. Amikor ráolvadt a tetejére, akkor készen van. A tetejére friss bazsalikomleveleket teszek. Pirított kukoricás kenyércsíkokkal tálalom, ami a kevés besűrűsödött szafthoz is nagyon kellemes.

Összetevők

6060 gramm vaj
250250 gramm vajbab
120120 gramm tihanyi camembert
11 dl száraz fehérbor
44 szelet kukoricás kenyér
250250 gramm zöldbab
200200 gramm csiperke gomba
150150 gramm mozzarella sajt
11 dl főzőtejszín
33 gerezd fokhagyma
11 teáskanál bazsalikom
11 kiskanál ételízesítő por
11 gramm őrölt fehér bors
11 fej fehér hagyma