Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

bazsalikomos_karotta_720_370.jpg

Főétel

Bazsalikomos karotta

25 perc
25 perc

A karottát – különösen új korában – nem kell feltétlenül meghámozni, elegendő, ha a konyhai kiskefével alaposan megsikáljuk. A megtisztított karottát 3-4 centis hasábokra daraboljuk, és lobogva forró sós vízben 5 perc alatt roppanósra főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük, és a serpenyőben megforrósított olívaolajra dobjuk. Kissé megsózzuk, megborsozzuk és meghintjük két evőkanálnyi apróra vágott friss bazsalikomlevéllel.

Kevergetve kb. 5 percig így pároljuk, majd hozzáadjuk a vajat, de ezt már éppen csak megolvasztjuk rajta és máris tálaljuk. Tetejére dízsítésül friss bazsalikomleveleket szórhatunk.

Összetevők

6060 dkg új karotta
22 evőkanál olívaolaj
11 csipet só
11 csipet frissen őrölt fehér bors
11 csokor friss bazsalikom
22 dkg vaj