Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

barnasorben_sult_oldalas_korianderes_sutotokos_beluga_lencsesalataval_720_370.jpg

Főétel

Barnasörben sült oldalas

90 perc
90 perc

2-3 nappal a sütés előtt a pácot elkészítem, az oldalast megmosom, letörölgetem, és beleforgatom alaposan a pácba, majd lezárom, és hűtöben érlelem néhány napig. A sütés napján a sütőt 220 fokra beizzítom. Az oldalast kiemelem a pácból, lecsöpögtetem, és a csontos felével lefelé egy tespiben betolom sülni első körben 20 percre. 20 perc elteltével 160 fokra visszaveszem a sütő hőfokát, és még 60 percig sütöm benne a húst, ezúttal a másik oldalára fordítva. Egy löttyintés sörrel minden 20 percben meglocsolom.

Amíg a malac sül, elkészítem a salátát. Ehhez a lencsét megmosom, és háromszor annyi sós vízben felteszem főni. Meghámozom és picire felaprítom a hagymát és a tököt, majd a vaj és az olaj keverékén fedő alatt egy serpenyőben kevés sóval hintve puhára párolom. A lencsét leszűröm, lecsöpögtetem, és a tökhöz keverem. Az öntethez minden hozzávalót elegyítek, és még langyosan a salátához keverem.

Az oldalasra az utolsó 10 percben ráengedem a grillt vagy a 220 fokot újra, hogy szépen megpiruljon. Amint kivettem a sütőből, forrón szétkenem rajta a zúzott fokhagymát, és azonnal tálalom a hideg salátával kevés tökmagolajjal körbelocsolva.

Összetevők

11 kg Regnum marha oldalas
66 gerezd fokhagyma
22 evőkanál só (a páchoz)
11 evőkanál őrölt koriander (a páchoz)
11 evőkanál őrölt római kömény (a páchoz)
11 teáskanál cayenne bors (a páchoz)
11 narancs leve és héja (a páchoz)
22 evőkanál olívaolaj (a páchoz)
22 dl barnasör
11 evőkanál tökmagolaj (a salátához)
11 evőkanál vaj (a salátához)
11 fej lilahagyma
11 kis sütőtök
2020 dkg beluga lencse
0,50,5 dl tökmagolaj (az öntethez)
0,50,5 lime és narancs leve és héja (az öntethez)
11 evőkanál balzsamkrém (az öntethez)