Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

altalanos_recept_720x370.jpg

Főétel

Báránypiláf

105 perc
105 perc

A zöldségeket megtisztítjuk, a sárgarépát meg a gyökeret fél centi vastag karikákra, a gombát vékony cikkekre vágjuk. A maradék olajon 2-3 perc alatt kissé megpirítjuk, a rizst hozzáadjuk. Kevergetve 2-3 percig pirítjuk tovább, míg a rizs is megforrósodik. 6 deci forrásban lévő vizet öntünk rá, a maradék fokhagymával, majorannával, borssal és a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük.

A kicsumázott, kis kockákra vágott paprikát és paradicsomot hozzáadjuk, majd ha felforrt lefedjük, kis lángon 12 percig főzzük. A tűzről lehúzva, szorosan letakarva 15 percig pihentetjük, hogy a gőzben teljesen megpuhuljon. Végül beleforgatjuk a zsírjára sült bárányt és már tálalhatjuk is.

Összetevők

7070 dkg kicsontozott báránylapocka
11 nagy vöröshagyma
88 evőkanál olaj
11 csipet só
44 gerezd fokhagyma
11 kiskanál majoránna
11 mokkáskanál őrölt fekete bors
22 darab közepes sárgarépa
11 darab közepes petrezselyemgyökér
2020 dkg csiperkegomba
1010 dkg fagyasztott zöldborsó
11 csokor petrezselyem
3030 dkg rizs
11 darab zöldpaprika
11 darab paradicsom