Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

barany_vindaloo_720_370.jpg

Főétel

Bárány vindaloo

120 perc
120 perc

A száraz, egész fűszereket (mustármag, koriandermag, római kömény, kardamommag) pirítsd meg száraz serpenyőben, őröld porrá mozsárban, majd keverd össze a többi fűszerrel (görögszéna, kurkuma). A húst kis adagokban pirítsd meg nagy lángon ghín vagy olajon, tedd félre. A felkockázott hagymát, zúzott fokhagymát, reszelt gyömbért és a fahéjrudat olajon vagy ghín párold meg, add hozzá a fűszereket (chilit is), majd a húst. Öntsd fel a levessel, keverd hozzá az ecetet és a cukrot/mézet. Lassú tűzön, fedő nélkül 1,5-2 órát főzd, ezalatt biztosan megpuhul a bárányhús. Párolt rizzsel, indiai kenyérrel tálald, korianderzölddel megszórhatod.

Összetevők

11 kg kicsontozott, megtisztított bárányhús (lapocka)
11 evőkanál római kömény
11 evőkanál mustármag
11 evőkanál koriandermag
22 fej vöröshagyma
55 cm friss gyömbér (2 evőkanál)
44 gerezd fokhagyma
11 teáskanál kardamommag
11 teáskanál kurkuma
33 friss chili
11 evőkanál nádcukor/méz
11 teáskanál görögszéna
11 evőkanál balzsamecet
11 rúd fahéj
11 csokor korianderzöld
55 evőkanál ghí vagy olaj
11 liter húsleves