Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

bananos_dios_pulyka_720_370.jpg

Főétel

Banános-diós pulyka

35 perc
35 perc

A hússzeleteket téglalap alakúra kiklopfoljuk, megsózzuk, megborsozzuk. Mindegyikre egy szelet sonkát fektetünk, amit a dió felével megszórunk. Felénk eső oldalára fektetjük a banánt, majd fölcsavarjuk, hústűvel vagy fogvájóval összetűzzük.

Ezután a lisztben, a felvert tojásban és a maradék dióval elkevert zsemlemorzsában megforgatjuk. Bő, forró olajban aranybarnára sütjük. Vajon párolt aszalt szilva és párolt rizs illik köretnek hozzá.

Összetevők

11 csipet őrölt fekete bors
44 szelet gépsonka
1010 dkg őrölt vagy durvára vágott dió
44 darab kicsi banán
1010 dkg liszt
22 darab nagy tojás
1010 dkg zsemlemorzsa
44 szelet egyenként kb. 15 dkg-os pulykamellfilé
11 csipet só
55 dl olaj a sütéshez