Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

balzsamos_vorosborban_erlelt_rozmaringos_sult_nyulcomb_forralt_boros_mazsolas_birs_ceklapurevel_720_370.jpg

Főétel

Balzsamos vörösboros sült nyúlcomb

60 perc
60 perc

A nyulat előző nap bepácolom a bor, fűszerek, reszelt fokhagyma és hámozatlan, hatodokba vágott lilahagyma keverékével.

A sütés napján a sütőt 220 fokra állítom. Amikor bemelegedett, a pácléből kiemelt nyúldarabokat a lilahagymával együtt elrendezem egy tűzálló tálban, megöntözöm 3-4 kanálnyi páclével, és betolom sülni 20 percre, majd visszaveszem a sütőt 160 fokra, és 30 percig sütöm tovább a nyulat. Közben a birs-céklapüréhez felteszem a bort a fűszerekkel forrni egy párolóedényben. A céklát és a birsalmát megtisztítom, felkockázom, és a bor fölött, fedő alatt egy párolórácson előbb a céklát a mazsolával, majd mikor a cékla majdnem megpuhult, hozzáadva a birset készre párolom a gyümölcsöt és zöldséget. A darabokat egy edénybe borítom, felöntöm a leszűrt forralt bor felével, és egy botmixer segítségével lepürésítem. Ekkor még nem lesz teljesen krémes. Ahhoz, hogy azzá váljon, a kókusztej adagonként történő hozzáadásával pürésítem tovább, végül mehet bele a narancslé és a méz. Ezzel is pürésítek rajta egyet. A kész pürét lefedem, félreteszem. A nyúlra, mikor lejárt az újabb 30 perce, ráeresztek még egy 10 percnyi grill üzemmódot, hogy szépen megpiruljon. Kész vagyunk.

Tálaláskor két-két nyúldarabot rendezek el a tányéron, körítek mellé a céklapüréből, és a nyúl szaftjával csepegtetem körbe a tálat. Lehet még borban párolt gesztenyét is kínálni hozzá, díszíteni zöldfűszerrel.

Összetevők

22 dl vörösbor (a páchoz)
33 evőkanál balzsamkrém (a páchoz)
22 szál friss rozmaring (a páchoz)
11 evőkanál só (a páchoz)
11 teáskanál frissen őrölt bors (a páchoz)
22 gerezd fokhagyma (a páchoz)
22 fej lilahagyma (a páchoz)
0,50,5 l vörösbor
44 darab csillagánizs
11 rúd fahéj
55 darab borókabogyó, szegfűbors és szegfűszeg
11 darab vaníliarúd
11 csík narancshéj
44 kis fej cékla
22 darab birsalma
22 marék mazsola
200200 gramm kókusztej
11 narancs leve
11 evőkanál méz/nyírfacukor
88 darab nyúlcomb
88 darab nyúl lapocka