Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

bakonyi_pulykatokany_720_370.jpg

Főétel

Bakonyi pulykatokány

45 perc
45 perc

A húst megmossuk, lecsepegtetjük, majd felcsíkozzuk. A gombát megtisztítjuk, alaposan megmossuk, majd cikkekre vágjuk. A kis kockákra vágott füstölt szalonnát kevés előhevített olajban üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát. Addig pároljuk együtt tovább, amíg aranysárgára pirul a hagyma is. Ekkor tűzről lehúzva meghintjük kevés fűszerpaprikával és felöntjük kevés vízzel. Beletesszük a húst és lassú tűzön párolni kezdjük. Mikor félig megpuhult, hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát, meghintjük magyaros fűszerkeverékkel, és néhány percig még tovább pároljuk. A főzőtejszínt kevés liszttel simára keverjük, majd behabarjuk vele a tokányt. Lassú tűzön, néhány percig kiforraljuk.

Tálalás: Tálaláskor galuskával kínáljuk.

Összetevők

6060 dkg pulykamell filé
2020 dkg vöröshagyma
1515 dkg csiperke gomba
1010 dkg füstölt szalonna
22 dl főzőtejszín
22 dkg fűszerpaprika
11 dl olaj
11 evőkanál liszt
22 evőkanál magyaros fűszerkeverék