Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

BAJOR_SERTESSIULT_ALMAAGYON_720_370.jpg

Főétel

Bajor sertéssült almaágyon

80 perc
80 perc

A húst megmossuk, alaposan leszárogatjuk, majd a bőrös felét keresztben, fél centinként bevagdossuk. A sót, a borsot és a többi fűszert az olajjal összekeverjük, majd a húst alaposan beleforgatjuk. Letakarva, hűtőszekrényben egy éjszakán át érleljük. Az almát megmossuk, félbevágva magházát kimetsszük, majd vékony cikkekre vágjuk és egy mélyebb tepsire szórjuk. A hagymát megtisztítjuk, vékony karikákra szeljük, és gyűrűire szedve az almára szórjuk. A grapefruitot meghámozzuk, cikkekre vágjuk és ezt is az előzőekhez adjuk. A pácolt malacot a tetejére tesszük a maradék páclével meg a narancslével meglocsoljuk, majd előmelegített sütőben 180°C-on, 1 óra alatt ropogós pirosra sütjük. Sütés közben a húst néhányszor megfordítjuk, és saját levével locsolgatjuk. A lényeg, hogy a sütés utolsó szakaszában a malac bőrős oldala legyen felül, így lesz ropogós a bőre.

Tálaláskor a húst fölszeleteljük, a vele sült almával és burgonyapürével kínáljuk.

Összetevők

11 kg bőrös sertéskaraj
11 kiskanál só
11 mokkáskanál őrölt fekete bors
11 kiskanál reszelt gyömbér
11 mokkáskanál szegfűszeg
11 mokkáskanál őrölt fahéj
11 dl olaj
11 dl 100%-os narancslé
11 szál póréhagyma
11 darab alma
11 darab grapefruit