Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

bajor_kelbimbo_720_370.jpg

Főétel

Bajor kelbimbó

60 perc
60 perc

A vöröshagymát megtisztítjuk, fölaprítjuk, majd az olajon kevergetve megpároljuk. A tűzről lehúzva a fűszerpaprikával meghintjük. Egy deci vizet öntünk rá, majd a tűzre visszatolva sűrű pörkölt alapot főzünk belőle. A húst megmossuk, leszárogatjuk, majd egy centis kockákra vágjuk. A pörköltalapra rakjuk, kevergetve megpirítjuk, majd kevés vízzel fölöntjük, megsózzuk, megborsozzuk, és fedő alatt 30 percig főzzük.

Közben a burgonyát megtisztítjuk, egy centis kockákra vágjuk, majd a pörkölthöz adjuk. Amikor a burgonya már majdnem puha, a szobahőmérsékleten fölengedett kelbimbót is hozzáadjuk, és együtt főzzük puhára. Puha kenyérrel kínáljuk.

Összetevők

11 darab vöröshagyma
55 evőkanál olaj
11 evőkanál fűszerpaprika
5050 dkg sertéscomb
11 csipet só
11 csipet őrölt fekete bors
11 darab kisebb zöldpaprika
11 darab kisebb paradicsom
3030 dkg burgonya
2020 dkg kelbimbó (fagyasztott)