Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

BAJOR_KAPOSZTAS_CSULOK_720_370.jpg

Főétel

Bajor káposztás csülök

150 perc
150 perc

A csülköt megmossuk, majd egy fazékba rakjuk és annyi vizet öntünk rá, amennyi teljesen ellepi. Megsózzuk, a borsot, a babérlevelet és fokhagymát mellé dobjuk, majd kb. 1,5 óra alatt majdnem puhára főzzük. Közben a hagymát megtisztítjuk, fölaprítjuk, és a forró olajon megfuttatjuk. A káposztát, ha kell, átmossuk, majd átvágjuk és a hagymára dobjuk. Megsózzuk, a borókát rádobjuk, és kevés vizet aláöntve, fedő alatt majdnem puhára pároljuk. Közben néhányszor megkeverjük, elfővő levét pótoljuk.

Amikor a csülök kész, a léből kiemeljük, kissé kihűtjük, majd 2 centis kockákra vágva a káposztára dobjuk. Néhányszor megkeverve együtt kb. 30 percig főzzük. Végül a bort ráöntjük, még egyszer felforraljuk és már tálalhatjuk is.

Összetevők

8080 dkg sertéscsülök csont nélkül
11 csipet só
66 szem egész feketebors
22 darab babérlevél
22 darab nagy vöröshagyma
1,51,5 dl olaj
11 kg savanyú káposzta
66 szem borókabogyó
22 dl száraz fehérbor