Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

baconos_zoldseggolyok_feherboros_sajtszosszal_720_370.jpg

Főétel

Baconos zöldséggolyók fehérboros sajtszósszal

30 perc
30 perc

A felaprított vöröshagymát és a bacon kockákat kevés olajon megpirítjuk. Belenyomjuk a zúzott fokhagymát, ezzel is átforgatjuk, majd félretesszük hűlni. A felengedett vajbabot alaposan lecsepegtetjük és kb. 1 centis darabokra aprítjuk. A kenyérszeleteket beáztatjuk, majd kinyomkodjuk és a babhoz adjuk. Beleütünk 2 tojást, sózzuk, fehér borssal ízesítjük és annyi zsemlemorzsát keverünk bele, hogy formázható legyen. Amikor langyosra hűlt, hozzákeverjük a hagymát és a bacont. Golyókat formázunk belőle, meghempergetjük a prézliben és bő, forró olajban aranybarnára sütjük. A vajból, lisztből és a tejből besamel mártást készítünk, sózzuk, fehérborssal és szerecsendióval ízesítjük, majd beletesszük a felaprított sajtot és a fehérbort, és folyamatosan kevergetve felforraljuk, illetve addig főzzük, amíg a sajt felolvad benne.

Tálaláskor a golyókra csorgatjuk a szószt. Párolt rizs illik hozzá. Jó étvágyat!

Összetevők

120120 gramm vaj
450450 gramm vajbab
120120 gramm tihanyi camembert
11 dl száraz fehérbor
2525 dkg kukoricás kenyér
11 fej vöröshagyma
22 gerezd fokhagyma
22 darab tojás
22 kiskanál só
11 kiskanál szerecsendió
77 dl tej
1010 dkg liszt
44 dl olaj
3030 dkg zsemlemorzsa
1010 dkg bacon
11 kiskanál őrölt fehérbors