Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

altalanos_recept_720x370.jpg

Főétel

Aszalt szilvával töltött fácánmell

85 perc
85 perc

A körtéket úgy hámozzuk meg, hogy a szárukat meghagyjuk. Az aljukból egy vékony szeletet levágunk, és innen indulva kikaparhatjuk a gyümölcs magházát, így a körte a tányéron majd meg is áll.

A vörösbort a cukorral fölforraljuk, a körtéket 6-8 perc alatt félig megpároljuk benne, majd a tűzről lehúzva hűlni hagyjuk.

Az aszalt szilvát serpenyőbe dobjuk, 1 deci boros levet a körtéről rámerünk, a korianderrel meg a babérlevéllel
fűszerezzük. Tűzre téve addig forraljuk, amíg a leve el nem fő. Ezután megvárjuk, hogy kihűljön, majd - miután a fűszereket kidobtuk belőle - a puha vajat, a tojást meg a zsemlemorzsát belekeverjük.

A fölengedett fácánmelleket kicsontozzuk, bőrüket lefejtjük, húsukat félbevágjuk, így lesz négy fél mell, azaz négy adag belőle. Ezeket egyenként, középen, hosszában felszúrjuk, a boros szilvával megtöltjük.

Enyhén megsózzuk, a szalonnába göngyöljük, és vasserpenyőben, a megforrósított olajon körös-körül elősütjük, majd előmelegített sütőben, a közepesnél kisebb lánggal kb. 12 percig sütjük.

Párolt rizs és a forró boros körte illenek köretnek hozzá.

Összetevők

55 dl vörösbor
44 darab körte
22 evőkanál cukor
1515 dkg kimagozott, puha aszalt szilva
1010 szem koriander
11 darab babérlevél
22 dkg vaj
11 darab tojás
11 evőkanál zsemlemorzsa
22 darab fagyasztott fácánmell
11 kiskanál só
44 vékony szelet húsos szalonna
22 evőkanál olaj