Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

ananaszos-almas_csirkemell_feherbor_martassal_720_370.jpg

Főétel

Ananászos-almás csirkemell

60 perc
60 perc

A húst megmossuk, leszárogatjuk, majd lapjában bevágva kiterítjük, kissé kiklopfoljuk. Sóval, borssal behintjük, majd mindegyikre egy-egy szelet sonkát és sajtot fektetünk. Az ananász levét egy keverőtálba szűrjük, a gyümölcsöt a sajtszeletekre halmozzuk egy csíkban. Az almát megmossuk, kimagozzuk, majd kis kockákra vágjuk és az ananászra szórjuk. Az így elkészített csirkemelleket szorosan feltekerjük, majd egy kivajazott tűzálló tálba fektetjük, úgy, hogy a tekercsek széle alulra kerüljön. A maradék sajtszeleteket a tekercsek tetejére rakjuk. Előmelegített sütőben, közepes lángon 35-40 perc alatt megsütjük.

A mártáshoz a vajat fölolvasztjuk, a lisztet megforrósítjuk benne, majd a tejjel fölöntjük és kevergetve sűrűre főzzük. A bort és a tejszínt beleöntjük, felforraljuk, közben megsózzuk, megborsozzuk.

Tálaláskor a tekercseket fölszeleteljük, a mártással körülöntjük, köretként színes paprikakockákkal gazdagított burgonyapürét kínálunk hozzá.

Összetevők

44 darab csirkemellfilé
1212 dkg edámi sajt
1010 dkg ananász
11 darab alma
1010 dkg vaj
22 evőkanál liszt
11 dl tej
22 dl fehérbor
11 dl főzőtejszín
1010 dkg mandula
44 dkg gépsonka