Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

almas-szolos-mazsolas-sertesszuz_720_370.jpg

Főétel

Almás-szőlős-mazsolás sertésszűz

60 perc
60 perc

A szűzpecsenyét megmossuk, leszárogatjuk, majd fehér hártyáját lefejtjük róla. Sóval, borssal meg a mustárral bedörzsöljük. Serpenyőben, kevés olajon, körös-körül megpirítjuk, majd tepsire rakjuk. Előmelegített sütőben, 180°C-on, 15-20 perc alatt megsütjük.

Közben elkészítjük a ragut. Ehhez a vajat fölolvasztjuk, a cukrot kissé megkaramellizáljuk rajta. Az almát meghámozzuk, a magházát kimetsszük, majd vékony cikkekre vágva a vajra dobjuk. Néhány percig pároljuk, majd a megmosott és leszemezett szőlőt meg a beáztatott és lecsöpögtetett mazsolát is rászórjuk. A fahéjjal, a szegfűszeggel fűszerezzük, a citromlével és a borral meglocsoljuk, 4-5 percig együtt pároljuk, majd a tűzről lehúzzuk. A szűzpecsenyét a sütőből kivesszük, 10 percig pihentetjük, majd fél centi vastag szeletekre vágva tálra rendezzük. A gyümölcsraguval körülöntve tálaljuk. Burgonyapüré vagy krokett illik hozzá köretnek.

Összetevők

6060 dkg sertésszűz pecsenye
11 evőkanál mustár
55 dkg vaj
22 evőkanál cukor
22 darab alma
1515 dkg szőlő
1010 dkg mazsola
11 darab citrom
11 dl száraz fehérbor