Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

almas_hagymas_dios_csirkemaj_puliszkaval_720_370.jpg

Főétel

Almás-hagymás-diós csirkemáj puliszkával

60 perc
60 perc

Mivel a máj nagyon gyorsan elkészül, előbb a körettel dolgozunk.

A puliszkához a tejet az 1 ek vajjal felforraljuk, sózzuk, ízesítjük szerecsendióval. Lassan belecsorgatjuk a kukoricadarát, közben habverővel folyamatosan addig keverjük, amíg el nem kezd sűrűsödni. Levesszük a tűzről, és állni hagyjuk. Ha nagyon besűrűsödne, forró tejjel higíthatjuk, újra jól kikeverve.

Amíg a puliszka „pihen”, a hagymát felaprítjuk, az almát kis kockákra vágjuk, a diót durvára törjük. A csirkemájat váltott vízben addig mossuk, amíg a víz tiszta nem marad. Utána borsozzuk, lisztbe forgatjuk, és forró vajon (3 ek) nagyon gyorsan körbesütjük. 80-90 fokosra előmelegített sütőbe tesszük arra az időre, amíg a mártását elkészítjük.

Mártás: Ehhez a visszamaradt vajban a hagymát és a diót kicsit megpirítjuk. Sózzuk, fűszerezzük a borssal, a szegfűszeggel és a szerecsendióval. Hozzáöntünk egy kis vizet, és hagyjuk elpárologni. Belekeverjük az almakockákat, a balzsamecetet. Amikor felforrt, levesszük a tűzről, a májat kivesszük a sütőből, és máris lehet tálalni.

Tálalás: A puliszkát a tányérok közepére adagoljuk, erre helyezzük a májakat, körülöttük elosztjuk az almás-hagymás-diós ragut.

Összetevők

5050 dkg csirkemáj
1010 dkg vöröshagyma
3030 dkg alma
44 evőkanál vaj
44 evőkanál dió
11 kiskanál őrölt szegfűszeg
33 evőkanál balzsamecet
55 dl tej
1010 dkg kukoricadara