Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

zsirban_sult_sertesfarok_pastetom_720x370.jpg

Előétel

Zsírban sült sertésfarok pástétom

180 perc
180 perc

A sertésfarkat daraboljuk 4-5 cm vastag szeletekre. Mossuk meg hideg vízzel, töröljük szárazra, dörzsöljük át sóval és tegyük egy magasabb falú sütőtálba. Tegyük mellé a fokhagymákat, a darabolt vöröshagymát, a szeletelt sárgarépát, a rozmaringot és a borsot. A zsírt olvasszuk fel egy serpenyőben és öntsük a húsra. Annyi vízzel vagy húsleves lével öntsük fel, hogy bőven ellepje a hozzávalókat. Tegyük a tepsit 100 fokra előmelegített sütőbe és 2,5-3 órán keresztül abáljuk. Az elkészült sertés farokról még melegen fejtsük le a húsos és bőrös részeket, és vágjuk nagyon apró darabokra. Az aprított húst keverjük össze a hagymadarabokkal és tegyük csatos üvegbe, vagy jól zárható dobozba. Öntsük fel annyi zsírral, hogy ellepje a húst. Tegyük a pástétomot hűtőbe és dermesszük meg.

Összetevők

11 kg Regnum sertésfarok
11 doboz sertészsír
11 fej vöröshagyma
44 gerezd fokhagyma
11 szál sárgarépa
11 mokkáskanál paradicsom
11 ág rozmaring
11 csipet só