Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

altalanos_recept_720x370.jpg

Előétel

Vitello tonato

60 perc
60 perc

A húst megmossuk, leszárogatjuk, sóval, borssal bedörzsöljük. Tepsire rakjuk, az olajjal meglocsoljuk, majd előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve tányérra emeljük és hagyjuk kihűlni. A fokhagymát áttörjük, a tonhalat meg a szardellát a tojássárgájával együtt hozzáadjuk. A citromlével ízesítjük, majd cseppenként az olajat is hozzákeverjük. A tejszínnel dúsítjuk, a fehérborral pikánsra ízesítjük, végül a kapribogyót is belekeverjük. Ha kell, megsózzuk, megborsozzuk. A borjúcombot vékonyan felszeleteljük, tányérokra rendezzük, a mártással csinosan meglocsoljuk és letakarva hűtőszekrényben 15 percig érleljük. Friss pirítóssal kínáljuk.

Összetevők

3030 dkg borjúcomb
11 mokkáskanál paradicsom
22 evőkanál olívaolaj
11 gerezd fokhagyma
55 dkg tonhal
44 szelet szardellafilé
0,50,5 darab citrom
11 tojás sárgája
11 dl főzőtejszín
0,50,5 dl fehérbor
11 evőkanál kapribogyó
11 mokkáskanál almaecet