Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

veloscsont_piritossal_720x370.jpg

Előétel

Velőscsont pirítóssal

90 perc
90 perc

A 8-10 cm hosszú velőscsontokat főzés előtt óvatosan mossuk, törölgessük át. A vágási felületeit szórjuk meg finomszemű sóval, hogy a főzés során ne folyjon ki belőle a velő. Tegyük a darabolt zöldségekkel együtt egy fazékba. Öntsük fel bőven meleg vízzel és egy, másfél órán át gyöngyözve főzzük. A leves tetején keletkezett habot szedjük le. Ha elkészült, szedjük ki a meleg velőt a csontokból, pirítóssal és frissen reszelt tormával fogyasszuk. A levest szűrjük le és cérnametélttel tálaljuk.

Összetevők

11 kg Regnum marha velőscsont
11 fej hagyma
22 gerezd fokhagyma
33 szál sárgarépa
0,250,25 darab zellergumó
11 szál fehérrépa
0,50,5 fej karalábé
0,50,5 darab TV paprika
11 csipet só
88 darab egész fekete bors