Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

velencei_halpastetom_720x370.jpg

Előétel

Velencei halpástétom

30 perc
30 perc

A halfilét megmossuk, majd az ételízesítős vízben, amit az ecettel ízesítettünk, 5-6 perc alatt megpároljuk. Szűrőlapáttal kiemeljük, majd kihűtjük. A puha halat merülőmixerrel pépesre keverjük, majd az olívaolajat is beledolgozzuk. A zúzott fokhagymával és a felaprított petrezselyemmel fűszerezzük, csipetnyit megsózzuk. A kenyérszeleteket világosra pirítjuk, majd még forrón csinos kis korongokat szúrunk ki belőle és tányérra rakjuk. A halpástétomot kiskanállal formálva rápúpozzuk és azonnal tálaljuk.

Összetevők

5050 dkg halfilé
22 dl ételízesítős víz
11 mokkáskanál ecet
44 evőkanál olívaolaj
55 gerezd fokhagyma
11 csokor petrezselyem
44 szelet kenyér