Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

turos_tonhalas_tekercs_720x370.jpg

Előétel

Túrós-tonhalas tekercs

30 perc
30 perc

Tegyük fel a tészta főzővizét, majd ha forr, a zacskón lévő utasítás szerint főzzük al dente-re. Ezalatt készítsük el a krémet: Tegyük egy késes mixerbe a tonhalat, a túrót és a kapribogyót, majd pürésítsük. Keverjük hozzá az apróra vágott snidlinget, a citromlevet, a fehérbort, a mustárt, sózzuk, majd borsozzuk meg és tegyük hűtőbe. A megfőtt tésztát szűrjük le és hagyjuk alaposan lecsöpögni (érdemes nedvszívó papírt használni). Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat és amikor már forró, tegyük bele a spagettiből készült kis tekercseket. (Kb. 20 adag kis "pizzácska" lesz belőle.) A tekercseket szedjük nedvszívó papírra, hogy leszívja róla a felesleges zsiradékot. Tálaláskor a mini tekercsekre kanalazzunk kb. egy púpozott evőkanálnyi kencét és akár azonnal, akár később tálalható.

Összetevők

11 dl fehérbor
9090 gramm tonhal
1010 dkg tészta
2020 dkg túró
11 dl olívaolaj
11 teáskanál mustár
11 teáskanál kapribogyó
1515 szál snidling
11 teáskanál citromlé
11 kiskanál só
11 kiskanál őrölt fekete bors