Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

tramezzini_caldo_mozzarellaval_720x370.jpg

Előétel

Tramezzini caldo mozzarellával

30 perc
30 perc

Először a fokhagymás olajat készítsük el (amennyiben nincs otthon még). Roppant egyszerű: az olívaolajba belenyomjuk a fokhagymagerezdeket. Felhasználás után pedig érdemes egy befőttes vagy csattos üvegbe beletölteni és a hűtőben tárolni egy következő szendvicssütés alkalmáig. Egy szelet kenyeret beleteszünk a szendvicssütőbe, megkenjük fokhagymás olajjal, erre kerül egy vékony szelet mozzarella; sózzuk, megszórjuk oregánóval. A sonkából akkora darabot teszünk a kenyérre, amekkora éppen befedi azt, majd vékony karikára vágott paradicsomot helyezünk rá, és ezt is sózzuk. Szórunk rá a rukkolából, befedjük egy másik szelet kenyérrel, amelynek az alsó felét előbb megkenjük a fokhagymás olajjal. A sütőt összezárjuk és a szendvicset 2-3 perc alatt készre sütjük.

Összetevők

22 darab mozzarella golyó
17,517,5 dkg sonka
2,52,5 darab paradicsom
11 csipet oregano
11 csipet só
12,512,5 dkg rukkola
11 csomag toast kenyér
22 dl olívaolaj
22 gerezd fokhagyma