Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

toltott_paradicsom_720x370.jpg

Előétel

Töltött paradicsom

30 perc
30 perc

A paradicsomokat megmossuk, tetejükből 1-1 vékony szeletet levágunk. A levágott szeleteket félretesszük. A paradicsomok belsejéből magjait kikaparjuk, majd enyhén besózva fejtetőre állítjuk. Az almát héjastól gyufaszálnyi csíkokra vágjuk és 1 citrom levével meglocsolva keverő tálba töltjük a felkarikázott újhagymával együtt. A sonkát vékony csíkokra metéljük és az előzőekhez adjuk. A finomra aprított bazsalikomommal fűszerezzük. A mártáshoz valókat összekeverjük (majonéz, tejföl 1 citrom leve, cukor, só, fehérbors), majd az almás tölteléket lazán összeforgatjuk vele. Az így elkészített tölteléket a paradicsomok üregébe töltjük, a félretett kalapokat ráillesztjük, bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.

Összetevők

44 darab paradicsom
11 mokkáskanál só
22 darab alma
22 darab citrom
22 szál újhagyma
2020 dkg pulykasonka
11 csokor bazsalikom
55 evőkanál majonéz
22 evőkanál tejföl
11 kiskanál cukor