Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

tojasos_zoldseggel_toltott_paradicsom_720x370.jpg

Előétel

Tojásos zöldséggel töltött paradicsom

30 perc
30 perc

A paradicsomokat megmossuk, szárukat kimetsszük, tetejüket levágjuk (ez lesz a kalapja). A paradicsomok belsejét kikaparjuk, keverőtálba rakjuk. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, húsát apró kockákra vágjuk, úgy, ahogyan az uborkát is, majd mindkettőt a paradicsom húsához adjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, a majonézt hozzáadjuk, a citromlével és a porcukorral ízesítjük, jól összeforgatjuk. A főtt tojásokat lereszeljük és ezt is a zöldségekhez adjuk. A kikapart paradicsomok üregét kissé megsózzuk, megborsozzuk, majd a tojásos töltelékkel megtöltjük. A félretett „kalapokat” a tetejére rakjuk és azonmód tálaljuk. Kevert salátával vagy önmagában is kínálhatjuk.

Összetevők

88 darab paradicsom
22 darab zöldpaprika
11 arasznyi kígyóuborka
22 darab főtt tojás
44 evőkanál majonéz
11 kiskanál citromlé
11 kiskanál porcukor