Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

tavol_keleti_szilvas_mentas_padlizsankrem_720x370.jpg

Előétel

Távol-keleti szilvás-mentás padlizsánkrém

45 perc
45 perc

A padlizsánt megmosom és 170 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt puhára sütöm, majd héjastól feldarabolom. A puha hús krémessé válik, a héj pedig szép színfoltokat és izgalmas textúrát kölcsönöz majd a fogásnak. A szilvát szintén megmosom, felkockázom, a fokhagymát lereszelem, a mentaleveleket felaprítom, és a fűszerrel, olajjal, citromlével, sóval, mézzel/nyírfacukorral együtt hozzáadom a padlizsánhoz, majd alaposan elkeverem. Ha van rá befogadókedv, egy kimagozott, kierezett, apró kockákra vágott piros chilivel komplettírozom a krémet.

Összetevők

11 darab padlizsán
33 darab szilva
11 gerezd fokhagyma
0,250,25 citrom leve
11 teáskanál ötfűszerkeverék
11 marék mentalevél
0,50,5 teáskanál méz
11 evőkanál szezámmagolaj
11 darab chilipaprika