Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

szegfugombas_turos_parnak_720x370.jpg

Előétel

Szegfűgombás-túrós párnák

45 perc
45 perc

A vöröshagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, eltávolítva az esetleges fűszálakat, egyéb nem kívánt alkatrészeket, a szárát kicsípjük - nem ehető -, és negyedekre vágjuk. A vöröshagymát pici olajon megfonnyasztjuk, rádobjuk a gombát, zsírjára sütjük. A végén hozzáadjuk a finomra aprított petrezselyemzöldet, néhány pillanatig együtt pirítjuk. A túrót kikeverjük a tojás sárgájával, sóval, borssal, majd hozzáadjuk a hagymás gombát. A tésztát lisztezett munkalapon téglalap alakúra nyújtjuk, négyzetekre vágjuk. Ideális esetben 24 darabra sikerül. Mindegyik négyzetre 1-1 tk. tölteléket helyezünk, félbehajtjuk, széleit összecsipkedjük, esetleg villával össze is nyomkodjuk. Az esztétikumon túl az is az előnye, hogy nem folyik ki belőle a töltelék. Tepsire ültetjük őket, bekenjük tojásfehérjével, esetleg megszórjuk szezámmaggal, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt ropogósra, aranyszínűre sütjük.

Megjegyzés: A meglehetősen ritka szegfűgomba híján használhatunk például mélyhűtött formában található erdei gomba keveréket; vagy más, karakteres ízű (és lellenőrzött) gombát.

Összetevők

5050 dkg leveles tészta
1010 dkg szegfűgomba
2525 dkg tehéntúró
11 darab tojás
11 fej hagyma
11 csokor petrezselyem zöldje
11 csipet só
11 csipet bors
11 csipet szezámmag