Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

sult_libamajpastetom_720x370.jpg

Előétel

Sült libamájpástétom

60 perc
60 perc

A májat egy napra bepácolom a zúzott fokhagymával és borókabogyóval, illetve sóval fűszerezett zabtejbe. A sütés napján a vajat közepes lángon felhevítem, a májat kiemelem a pácból, lecsöpögtetem, és a pácból leszűrt zúzott fokhagymával és borókabogyóval együtt a vajba teszem. Pár percig sütöm minden oldalát, végül a serpenyő teljes tartalmát egy szitán átpasszírozom. Igény szerint utólag tuningolok az ízeken. A patét egy fedeles formába öntöm, hagyom kihűlni, majd hűtőben dermesztem. A rebarbaralekvárhoz a rebarbarákat megmosom, ötcentis darabokra vágom, és a vízzel, valamint a cukorral, a zúzott rózsaborssal és a reszelt gyömbérrel együtt felteszem közepes lángon párolódni. Pár perc elég neki, hogy teljesen pépessé váljon. Ekkor egyszerűen megkeverem, dobozba teszem, és lehűtöm. (A rebarbaralekvár ilyen formán paleolit.) Pillanatok alatt megvan, és mennyei. Megunhatatlan. Nagyobb mennyiségben is érdemes csinálni, mert húsokhoz, desszertekhez, de magában is üdítő, nem mellesleg mutatós a szép színével.

Összetevők

11 darab libamáj
11 l zabtej
33 gerezd fokhagyma
11 evőkanál só
55 darab borókabogyó
11 csipet bors
250250 gramm rebarbara
0,50,5 l víz
33 evőkanál nyírfacukor
11 evőkanál rózsabors
11 teáskanál reszelt gyömbér