Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

sparga_kremmartasban_720x370.jpg

Előétel

Spárga krémmártásban

60 perc
60 perc

A spárgát megtisztítjuk, majd 8-10 szálat a fejénél összefogunk és egyforma hosszúságúra vágunk. Vékony zsineggel összekötve csinos kis kötegekké rendezzük. Közben lábasban vizet forralunk, a citromot beledobjuk, sóval és cukorral ízesítjük. A spárgát belerakjuk, majd a lángot mérsékelve, 12-15 perc alatt roppanósra főzzük. Ha kész, szűrőlapáttal óvatosan jeges vízbe emeljük. Megvárjuk, amíg kihűl, leszűrjük, lecsöpögtetjük. A mártáshoz a krémsajtot a tejföllel és a liszttel simára keverjük, majd a tejszínt is hozzáadjuk. Tűzre tesszük, kevergetve felforraljuk, ezalatt kissé besűrűsödik. Ha túl sűrű lenne, egy kevés vízzel higíthatjuk. Megsózzuk, a citromlével ízesítjük. A palacsintákra egy-egy szelet sonkát fektetünk és jó szorosan föltekerjük, végül kissé ferdén 3 egyenlő darabra vágjuk, megmelegítjük. A spárgákat, miután a zsineget levágtuk róluk, szintén megmelegítjük, tálra rakjuk. A forró mártással leöntjük és a sonkás palacsintával körítjük.

Összetevők

11 kg spárga
11 darab citrom
11 kiskanál só
11 kiskanál cukor
12,512,5 dkg krémsajt
22 dl tejföl
11 evőkanál liszt
22 dl főzőtejszín
88 darab palacsinta
88 szelet gépsonka