Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

altalanos_recept_720x370.jpg

Előétel

Sonkás-sajtos macaron

30 perc
30 perc

A darált mandulát a porcukorral összekeverjük és átszitáljuk, majd egy kevés tojásfehérjét öntünk rá. A maradék fehérjét borotva állagú habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot és a fűszeres parajpürét (sóval, borssal, szerecsendióval és egy gerezd karamellizált fokhagymával ízesítjük). Majd belekanalazzuk a porcukros mandulába és alaposan összekeverjük. Kanál vagy nyomózsák segítségével húsz forintos nagyságú gömböket nyomunk egy margarinnal bekent tepsi hátára és bő fél órát pihentetjük a macaronokat. Előmelegített sütőben 140 fokon 10-15 percig sütjük őket. Hűlés után egy kis falat sonkával, sajttal és a sós Esterházy tortácska maradék sonkakrémével töltjük őket. Egy nap pihentetés után tálalható.

Összetevők

4040 gramm sajt
4040 gramm sonka
2020 gramm őrölt fekete bors
22 darab tojás
2020 gramm sütőmargarin
5050 gramm mandula
2525 gramm nyírfacukor
3030 gramm paraj
1010 gramm só
11 gerezd fokhagyma
100100 gramm nyírfaporcukor