Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

sonkas_gombas_kosar_720x370.jpg

Előétel

Sonkás-gombás kosár

45 perc
45 perc

Egy serpenyőben felhevítem a vajat. A gombát megmosom, szárastól felaprítom és a vajhoz adom. Magas lángon lepirítom, végül hozzáreszelem a fokhagymát, elkeverem, és el is zárom a gázt alatta. A tejszínt a tojással, sóval borssal, szerecsendióval és a lereszelt parmezánnal eldolgozom. A sütőt 190 fokra állítom. A levelestésztából 12 formát kivágok. 6-ot meghagyok alapnak, a másik hatot csiga formában bevágom. Az első alap szélét vizes ujjal végigsimítom, és a csigaformában bevágott tésztacsíkból falat emelek rá, hogy kosárformát alkosson. Ezt megcsinálom mind a hat alappal. Végül kibélelem őket a sonkaszeletekkel, elosztom a kosarakban a gombát, nyakon öntöm a tejszínes mártással és 20 perc alatt készre sütöm.

Összetevők

2020 dkg gomba
11 evőkanál vaj
22 gerezd fokhagyma
66 szelet szárított sonka
22 dl tejszín
0,50,5 teáskanál só
11 csipet bors
0,50,5 darab szerecsendió
11 darab tojás
11 teáskanál kakukkfű
1010 dkg parmezán
11 darab leveles tészta