Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

rusztikus_majpastetom_720x370.jpg

Előétel

Rusztikus májpástétom

80 perc
80 perc

A libamájat apró kockákra vágjuk, pici sóval fűszerezzük, kevés margarinon nagy hővel átforgatjuk, majd hűlni hagyjuk. A szalonnát, a többi zöldséget és a többi májat apróra vágjuk. Miután elkészültünk, a továbbiakban úgy járunk el, mint a pirított májnál, minden összetevőjét, azaz a kolozsvári szalonnát, a hagymát, a csirkemájat és a kacsamájat nagy tűznél margarinon összepörgetjük, majd beforraljuk a fűszerekkel (só, kakukkfű, szurokfű, fehérbors és mustár), tejszínnel, italokkal és ízesítőkkel együtt. Ezután a maradék margarint is hozzátesszük és óvatosan rúdmixerrel nem teljesen simára, hanem ikrásra pürésítjük. Hozzáadjuk a májkockákat, elkeverjük vele, majd kihűlés után hűtőbe tesszük. Tálalás előtt legalább 3 órát a hűtőben pihentetjük.

Megjegyzések: A bor lehet portói is, hiszen az édeskés ízvilág jól áll a májnak. Fontos, ha valaki az előbb említett bor ízeket nem kedveli, akkor nyugodtan váltsa ki száraz vörös vagy fehérborral. Ma nem divatos, de én azért delikátot is teszek bele. Ha többféle hagymát használunk (lila-, fehér-, póré vagy akár újhagyma), talán még jobb ízt tudunk kihozni belőle.

Tálalás: Pirítóssal, paradicsommal, paprikával és hagymával tálaljuk, de friss kenyérrel is finom!

Összetevők

1010 dkg csirkemáj
55 dkg zöldpaprika
55 dkg paradicsom
11 dl főzőtejszín
0,30,3 dl tokaji aszú
0,30,3 dl konyak
33 dkg mustár
1010 dkg vaj
11 dkg vöröshagyma
1010 dkg kacsamáj
1010 dkg libamáj
55 dkg kolozsvári szalonna