Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

racsos_csirke_batyu_720x370.jpg

Előétel

Rácsos csirkebatyu

30 perc
30 perc

A csirkemellet kisebb darabokra vágom, sózom, meghintem őrölt borssal, és egy serpenyőben kevés vajon fedő alatt megsütöm. Ezalatt a sonkát nagyon apróra fölkockázom, a sajtot nagylyukú reszelőn lereszelem. A leveles tésztát a hűtőből kiveszem. Amikor a csirke kész, azt is apró kockákra vágom, majd visszateszem a serpenyőbe a sonkával, 1 tojással és az oregánóval elkeverve. Max. 1-2 percig összesütöm, hogy az ízek összeérjenek, és a tojás is összesüljön a húsokkal. Mindent odakészítek, mert ha a leveles tésztát kibontom, azzal gyorsan kell dolgozni, hogy az állagát megőrizze. Ekkor kibontom a leveles tésztát, 6 részre vágom – hosszában ketté, majd ezeket 3 részre, - és a felében a lapokat rácsozom. Persze nem muszáj rácsozni, ugyanolyan finom egyben is, csak szerintem így még mutatósabb. A tölteléket elosztom kétfelé, az egyik felét félreteszem a másik tésztához, ezt pedig elosztom a lapok tömör felébe. A sajtot ugyanígy osztva a halmok tetejére teszem, majd ráhajtom a lapok rácsos felét, a széleket pedig összezárom. (Ez leírva hosszabbnak tűnik, mint megcsinálni) A tetejét megkenem tojással, be a sütőbe 200 C fokon, és éppen csak kezd pirulni a teteje, mikor kiveszem. A másik tésztával ugyanígy járok el. Azért jó ez a fajta leveles tészta, mert semmit nem kell vele csinálni, csak kitekerni, és nagyon könnyű vele dolgozni, így nagyon gyors. Persze akinek éppen van ideje, vagy kedve, saját készítésű leveles tésztából is elkészítheti!

Összetevők

1515 dkg sajt
2020 dkg sonka
11 gramm őrölt fekete bors
22 darab tojás
44 dkg sütőmargarin
4040 dkg csirkemellfilé
22 csomag leveles tészta
11 gramm só