Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

puliszkatorta_magyarosan_720x370.jpg

Előétel

Puliszkatorta magyarosan

30 perc
30 perc

A sonkát a tejföl és a pirospaprika hozzáadásával pürésítjük. A tojást keményre főzzük 10 perc alatt, majd megpucoljuk. Apróra összevágjuk, hozzáadjuk a tejfölt, a petrezselymet és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A kukoricadarát megfőzzük a tejben, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Amikor elkészült, hozzáadjuk a margarint. Három felé osztjuk az így kapott puliszkát. Az egyik harmadba sajtot reszelünk, a másodikba belekeverjük a sonkás krémet, a harmadikba nem teszünk semmit. Egy kerámia muffintálka aljába sütőpapírt teszünk, hogy könnyebben ki lehessen borítani majd a tortácskát. A forma egy harmadáig a sima puliszkát tesszük, utána a sonkásat, végül a sajtosat. Hagyjuk kihűlni, majd borítsuk ki egy tányérra és tojáskrémmel díszítsük.

Összetevők

100100 gramm sajt
100100 gramm sonka
11 mokkáskanál őrölt fekete bors
22 darab tojás
33 evőkanál sütőmargarin
55 dl tej
22 evőkanál tejföl
11 mokkáskanál pirospaprika
11 teáskanál só
55 szál petrezselyem zöldje
200200 gramm kukoricadara