Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

piskotarolad_majonezes_salataval_toltve_720x370.jpg

Előétel

Piskótarolád majonézes salátával töltve

45 perc
45 perc

A piskótához: 3 egész tojást felütök egy magasabb falú tálban, hozzáadok egy csipetnyi sót és borsot, majd a gépi habverő legmagasabb fokozatán szinte fehéredésig felverem, majd apránként hozzákeverem a lisztet, úgy, hogy ne csomósodjon össze. A masszát sütőpapírral bélelt 20x30 cm-es tepsibe öntöm és előmelegített sütőben 200 fokon 10-12 perc alatt készre sütöm. Miután megsült, még melegen, a sütőpapír segítségével feltekerem, a keskenyebbik felénél fogva. Így hagyom kihűlni.

A házi majonézhez: 1 tojássárgájához először hozzáadok 1 teáskanál mustárt, sót, borsot és a porcukrot. Az egészet jól elkeverem, majd folyamatos keverés mellett először nagyon lassan, kis mennyiségben elkezdem folyatni hozzá az olajat, mikor látom, hogy krémesedik, akkor bátrabban adagolom, míg az egészet fel nem veszi. A végén pedig hozzákeverem a citromlevet. Természetesen a fűszerezést egyénileg lehet változtatni ízlés szerint. Ha friss aprított zöldfűszereket keverünk hozzá, még ízletesebbé tehetjük.

A töltelékhez: 3 főtt tojást nagy lyukú reszelőn egy tálba reszelek, hozzáadom a csíkokra vágott sonkát és a vékonyra vágott újhagymát, 1 paprikát és a sajt egyharmadát, lereszelve. Egy másik tálban, (lehet abban is amiben a majonézt készítettük), összekeverem a margarin háromnegyedét, a majonézt, tejfölt, 1 evőkanál mustárt, sót és borsot, majd ezt a keveréket ráöntöm az aprított hozzávalókra és jól elkeverem. Az így elkészített salátával megtöltöm a kihűlt piskótát és a maradék margarinnal megkenem a tetejét és az oldalát. Erre rászórom a maradék sajtot lereszelve, majd a tetejére aprított metélőhagymát hintek.

Tálaláskor egy tálra teszem a megmosott, leszárított salátaleveleket, középre egyenletesen elosztom a kimaradt tölteléket és erre ráhelyezem a töltött piskótatekercset. A két oldalát vékonyra vágott piros húsú paprikával díszítem. Tálalás előtt hűtőbe teszem és egy-két órát hagyom összeérni az ízeket.

Összetevők

1010 dkg sajt
1010 dkg sonka
77 darab tojás
1010 dkg sütőmargarin
11 evőkanál liszt
11 szál újhagyma
11 csokor metélőhagyma
22 evőkanál tejföl
33 evőkanál majonéz
11 dl olaj
11 teáskanál citromlé
11 evőkanál mustár
11 mokkáskanál porcukor
11 mokkáskanál só
22 darab kápia paprika
44 darab salátalevél