Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

altalanos_recept_720x370.jpg

Előétel

Paprikalepény

30 perc
30 perc

A kicsumázott paprikákat vékony csíkokra vágjuk és serpenyőben felforrósított olajon megfonnyasztjuk. Amikor kicsit meghűlt, összekeverjük a liszttel, a tojással, a vágott zellerzölddel és sóval, őrölt fehér borssal fűszerezzük. Serpenyőben kevés olajat forrósítunk és a paprikás masszából kanállal kis halmokat teszünk bele. Leveseskanál domború felével mindegyiket kicsit ellapítjuk, majd mindkét oldalukat megsütjük. Vegetáriánusoknak önálló fogás is lehet.

Tálalás: Forrón tálaljuk.

Összetevők

33 evőkanál olaj
33 evőkanál liszt
11 darab tojás
11 evőkanál zellerzöld
3030 dkg vegyes paprika