Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

paprikahajok_fuszeres_fetaval_toltve_720x370.jpg

Előétel

Paprikahajók fűszeres fetával töltve

60 perc
60 perc

A paprikát megmossuk, szárazra töröljük, magházát eltávolítjuk, húsát kb. 5 centi vastag csíkokra vágjuk. A paprikacsíkokat egy tálcára fektetjük. Az olívaolajat (2 ek) a zúzott fokhagymával elkeverjük, kissé megsózzuk, megborsozzuk, majd a paprikára locsoljuk. Letakarva, hűtőszekrényben jól behűtjük. Amíg a paprikák hűlnek, elkészítjük a tölteléket. Ehhez a fetát villával összetörjük, a felaprított friss fűszereket beleszórjuk, óvatosan megsózzuk (a fetasajt amúgy is sós), megborsozzuk, a zúzott fokhagymával fűszerezzük, végül az olívaolajat (2 ek) is hozzáadjuk. A tölteléket csinosan a „paprikahajókra” halmozzuk, majd hűtőszekrényben megdermesztjük. Tálra téve salátalevelekkel díszíthetjük. Friss pirítóssal kínáljuk.

Összetevők

88 darab kaliforniai paprika
44 evőkanál olívaolaj
66 gerezd fokhagyma
0,50,5 mokkáskanál só
2020 dkg feta sajt
11 csokor bazsalikom
11 csokor oregano
11 csokor petrezselyem