Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

padlizsankrem_720x370.jpg

Előétel

Padlizsánkrém

45 perc
45 perc

A sütőt előmelegítjük 200 fokosra. A padlizsánt sütőpapírra téve 30 percig sütjük. Utána a hőmérsékletet 250 fokra növeljük, és további 15 percig sütjük. Akkor jó, amikor a padlizsán héja kezd megfeketedni; ekkor kivesszük a sütőből. Hosszában felvágjuk, és a sütőlapot rézsútosra állítva körülbelül egy órán át hagyjuk, hogy a leve kifolyjon, eközben ki is hűl. A hideg padlizsánt kézzel meghámozzuk, csumáját eldobjuk. A hagymát apróra vágjuk, a padlizsán húsával együtt egy tálba tesszük és összeturmixoljuk. Közben kanalanként adunk hozzá két-három evőkanálnyi olajat, amitől a krém színe tompán csillogó lesz. Sóval, borssal és ecettel pikánsra ízesítjük. A másik lehetőség az, hogy aprítógépbe tesszük a padlizsánt, a hagymát és az olajat, és néhány pillanat alatt összekevertetjük a krémet a géppel. Ebben az esetben is ecettel, sóval, borssal ízesítjük.

Tálalás: Fehérkenyérre kenve tálaljuk.

Összetevők

11 darab padlizsán
11 darab vöröshagyma