Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

oeuf_en_cocotte_720x370.jpg

Előétel

Oeuf en cocotte

30 perc
30 perc

Egy kis felfújtas formát kikentem margarinnal, az aljára sót és borsot szórtam. A sonka háromnegyedét keskeny csíkokra vágtam és a forma aljára halmoztam. A sajtot nagylyukú reszelőn lereszeltem és a sonka tetejére szórtam. A sonkás-sajtos keveréket meghintettem vékony karikára vágott újhagymával és szárított turbolyával. A tojást leütöttem egy pohárba, úgy, hogy a sárgája egyben maradjon, majd óvatosan a sonka és a sajt tetejére csúsztattam. A tojássárgáját befedtem egy kanál creme fraiche-el (ha ez nincs, a tejszín vagy egy vékony szelet margarin is megteszi), sóztam, borsoztam. A sonka megmaradt negyedét nagyon apró kockákra vágtam és a tojás tetejére szórtam a feldarabolt snidlinggel együtt. A kis felfújtas formákat vízfürdőbe állítottam: egy nagyobb tűzálló tálba tettem a formákat, majd ebbe a tűzálló tálba annyi forró vizet öntöttem, hogy félig ellepje a felfújtas formákat. 170°C-ra előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt elkészül, de az a biztos, ha időnként rápillantunk és nem hagyjuk túlsülni. Akkor jó, ha a fehérje már megszilárdult, de a sárgája még folyós. Ujjnyi vastag rudakra vágott magvas pirítóssal tálaltam.

Összetevők

1010 dkg sajt
88 szelet sonka
22 mokkáskanál őrölt fekete bors
44 darab tojás
66 dkg sütőmargarin
22 mokkáskanál só
44 mokkáskanál turbolya
22 szál újhagyma
44 evőkanál creme fraiche
44 mokkáskanál snidling
44 szelet magvas kenyér