Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

altalanos_recept_720x370.jpg

Előétel

Mozzarella paradicsommal

30 perc
30 perc

A sajtot leszűrjük, majd kb. 3 milliméter vastagon fölszeleteljük. A paradicsomot megmossuk, leszárogatjuk, majd a szárát kimetsszük, a szemeket a sajthoz hasonlóan fölkarikázzuk. A paradicsom és a sajtkarikákat úgy rakjuk rá 1 nagy vagy 4 közepes tányérra, hogy a szeletek félig takarják egymást. Sóval és borssal (lehetőleg frissen őröljük) meghintjük. A fokhagymát meghámozzuk, majd a gerezdeket présen áttörjük. A petrezselymet fölaprítjuk és a fokhagymával együtt az olívaolajba keverjük. Kiskanállal a paradicsomos sajtra locsoljuk, végül a megmosott bazsalikomleveleket rácsipkedjük. Forró pirítóssal kínáljuk.

Összetevők

33 csomag mozzarella sajt
66 darab paradicsom
11 mokkáskanál só
0,50,5 mokkáskanál őrölt fekete bors
11 gerezd fokhagyma
11 csokor petrezselyem
66 evőkanál olívaolaj
33 szál bazsalikom