Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

majonezes_rakkal_toltott_gomba_720x370.jpg

Előétel

Majonézes rákkal töltött gomba

60 perc
60 perc

A gombát megmossuk, majd enyhén sós, babérleveles, citromos, forrásban lévő vízbe dobjuk és 1 percig főzzük. Szűrőlapáttal kiemeljük, jól lecsöpögtetjük, kihűtjük. Szárukat kivágjuk, apróra vágjuk, a fejeket, üregükkel fölfelé tálra rendezzük. A töltelékhez a majonézt a tejszínnel keverőtálba töltjük, enyhén megsózzuk, megborsozzuk, a fehérborral meg a citromlével pikánsra ízesítjük, simára keverjük. Az almát megmossuk, kicsumázzuk, húsát apró kockákra vágjuk, és a fölaprított metélőhagymával együtt a majonézbe keverjük. A garnélarákból 8 darabot félreteszünk, a többit fölaprítjuk és a gombaszárral együtt majonézbe forgatjuk. A tölteléket a gombák üregébe halmozzuk, tetejét friss kakukkfűvel és az egészben hagyott garnélával díszítjük.

Összetevők

88 darab gomba
11 mokkáskanál só
11 darab babérlevél
11 darab citrom
2525 dkg garnéla rák
22 dl majonéz
0,50,5 dl főzőtejszín
0,50,5 dl száraz fehérbor
11 evőkanál citromlé
11 darab alma
0,50,5 csokor metélőhagyma